Βρείτε Θεραπευτή

Οι πιστοποιημένοι συνεργάτες του BehaviorLab.gr αναμβάνουν:

  • Ειδικές θεραπείες παιδιών και εφήβων με αναπτυξιακές διαταραχές
  • Ψυχοθεραπεία ενηλίκων
  • Εκπαίδευση και υποστήριξη γονέων
  • Παράλληλη στήριξη και μαθησιακά προγράμματα

 

Βρείτε τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Ναύπλιο και Κρήτη

Υπηρεσίες

Οι συνεργάτες μας

Οι συνεργάτες μας είναι ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, αναλυτές συμπεριφοράς, κ.ά., με εμπειρία, μεταπτυχιακούς τίτλους και διεθνείς πιστοποιήσεις.

Δείτε πιο κάτω για να μάθετε περισσότερα για αυτούς και να επιλέξετε την/τον ειδικό που σας ταιριάζει.

Αξιολόγηση και θεραπεία

Παρέχουμε υπηρεσίες αξιολόγησης και παρέμβασης σε ένα μεγάλο εύρος διαταραχών και προβλημάτων, όπως οι νευροαναπτυξιακές και οι ψυχολογικές διαταραχές.

Οι αξιολογήσεις είναι βασισμένες σε επιστημονικά εργαλεία, ενώ παρέχονται μόνο εμπειρικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις.

Η φιλοσοφία μας

Κάθε άτομο είναι μοναδικό, με ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις. Έτσι, σχεδιάζουμε πάντα εξατομικευμένες παρεμβάσεις, στα μέτρα του κάθε ωφελούμενου.

Ο σεβασμός στην αξία του ατόμου, οι θετικές παρεμβάσεις και η απόλυτη τήρηση της δεοντολογίας είναι αδιαπραγμάτευτα για εμάς.

Θεραπείες

Ειδικές θεραπείες παιδιών και εφήβων με νευροαναπτυξιακές διαταραχές

Παρέχουμε αξιολόγηση και παρέμβαση σε άτομα με αυτισμό, ΔΕΠΥ, νοητική αναπηρία, κ.ά. Επικεντρωνόμαστε στη διδασκαλία δεξιοτήτων που προάγουν την αυτονομία και την ευτυχία των παιδιών, καθώς και στην αντιμετώπιση ανεπιθύμητων συμπεριφορών.

Ψυχοθεραπεία καi συμβουλευτική εφήβων και ενηλίκων

Παρέχουμε υπηρεσίες αξιολόγησης, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε εφήβους και ενήλικες με ψυχολογικά προβλήματα και διαταραχές. Μεταξύ άλλων, παρεμβαίνουμε σε κατάθλιψη, αγχώδεις διαταρχές, φοβίες, διαταραχές προσωπικότητας, κ.ά.

Εκπαίδευση και υποστήριξη γονέων

Οι γονείς ενός παιδιού με νευροαναπτυξιακή διαταραχή είναι εκείνοι που το γνωρίζουν καλύτερα από όλους και που, με την κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση, μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί "θεραπευτές".

Παράλληλη στήριξη και μαθησιακά προγράμματα

Είτε πρόκειται για το σχολικό πλαίσιο είτε για το σπίτι, τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και νευροαναπτυξιακές διαταραχές έχουν δικαίωμα στη μάθηση. Οι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν υπηρεσίες παράλληλης στήριξης, αλλά και μαθησιακά προγράμματα με βάση τις ανάγκες κάθε παιδιού.